anje's FotoPage

By: anje mama

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]
Sunday, 28-Dec-2008 12:34 Email | Share | | Bookmark
Jalan2 bersama keluarga (2)

Tengah beratur panjang
Dah tau nak buat apa...beratur lama sangat
Naz Han dan Ulin bersama wan tok cik dan pak cik
View all 6 photos...
Bawak mak dan abah pi Genting Highlands....semua happy.... akhirnya abah pun ikut naik ke Genting Highlands....hari tu sejuk betul kat atas...dah lah tak bawa sweater untuk anak2 kesian depa....

Sebab weekend kot...ramainya...tunggu nak naik atas je dah berjam2...mujur mesra warga emas...jadi bolehlah mak dan abah duduk kat kerusi yang disediakan dan kami yang lain beratur mengelilingi pagar besi yang tak tahu berapa banyak line nya....

Naz Han masa nak turun siap pesan baca doa dulu sebab dah tak nampak apa pun..awan tebal sangat....


Saturday, 27-Dec-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Jalan2 bersama keluarga (1)

Mak dan abah turun KL....happy sangat ...dah lama anak2 tunggu tok dan wan dtg rumah...he..he..bukan anak saja malah mamanya pun sama....tggu mak dan abah mai KL....

Abah dtg dengan Cik dan Pak Cik ( he..he...bunyi macam org dah tua yer...sebenarnya adik dan zizi....darling cik...kat ulin )

Hari Sabtu ...pagi dok kat rumah sahaja....petang baru plan..dan immediate plan...ptg tu pi ziarah pengantin baru Tie ( anak arwah Cik Mah ) dan pasangan Hilmi...di Felda Bukit Cerakah....

Sedap mak mertuanya masak....tak pernah lagi makan ikan bilis goreng bertaucu..letak cili padi ..terangkat makan malam kat sana...pastu satu lagi yg special...sayur air pucuk meranti....sodap...

Masa pi terikut jalan yang jauh....itu sebab rasa jauhnya nak sampai..patutnya ikut pekan sg buluh baru lah dekat sikit...

Apa pun ...selamat sampai..dan selamat balik...tapi tak de pulak gambar dengan pengantinnya....

Selamat Pengantin Baru Tie dan Hilmi....Semoga kekal ke anak cucu...


Friday, 28-Nov-2008 06:45 Email | Share | | Bookmark
Second try...roti...swiss roll and roti berinti nanas

Simpan kat abah anje
Nak bawa taska....
Semalam balik dari ofis....teringat nak cuba lagi buat roti...he..he...mana boleh sekali cuba saja kan....sebab semalam hujan lebat kat kl jadi kononnya untuk naikkan doh 2X ganda....masukkan dalam oven pada suhu 40 C...selama 30 minit...Hasilnya tengok lah....

*** Tapi macam semalam punya pulak ok lagi....mmmmmm.....semalam tutup doh tu kat dalam bekas.....tggl macam tu jer....

Yang dalam pinggan tu simpan kat abah anje...abah anje balik hari ni...as a proof yang mama buat sendiri...he..he....ada dua rasa tu...swiss roll dan yang bulat tu...inti nanas....

Yang selebihnya dalam bekas ... naz han dan ulin nak bawa ke nursery....dan yang lebihnya lagi pulak mama nak bawa ofis......

.... Amacam Cik Kebom.....boleh juai ka?....



Thursday, 27-Nov-2008 06:10 Email | Share | | Bookmark
Roti...aktiviti dengan anak-anak

Amacam...macam juai kat kedai dak?
Gambar 2 babies abah....
2X tunjuk supaya abah percaya..he..he...
View all 4 photos...
Abah Anje......

Cuba tengok ni ha....hasil roti mama dengan anak2...rugi tak makan tau...memang sedap.....menjadik pulak.....

Tak sia2 setuju mama beli mixer......

Dah test kat office tadi...zana kata ok ....sedap......

Nanti abah balik mama buat lagi yer.....

Abang ngan adik siap posing lagi.... TTaaaRRRaaaaaa!!!!!!!!!



Friday, 14-Nov-2008 10:11 Email | Share | | Bookmark
Pau mak....

Preparation time
Dalam bekas kukus...beli masa arwah mak men ada lagi....
Yang dah siap
View all 4 photos...
Rindu nak makan pau mak..jadi try buat pau sendiri...dah lama tak makan pau mak...tapi pau yang buat ni pau yang agak moden..kalau yang mak punya....pau traditional yang cukup klasik dan sedap....

Menjadik pau ni..putih dan gebu...bestlah.....dan yang paling penting inti dia inti kacang hijau macam yg mak buat....



[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net